Wij werken zo veel mogelijk met vaste producenten van onze wijnen en olijfolie die we verkopen. Onderstaand stellen we de producenten en de producten die wij van hen verkopen aan u voor. Om ze echt goed te leren kennen kunt u het beste hun wijnen proeven, bij ons of in Italië.
Samen met “onze man in Toscane” Valentino Ciarla selecteren wij voor u de meest interessante wijnen. Valetino is aangesloten bij Gruppa Matura en is oenoloog bij meer dan 20 producenten in Italië (website van Valentino). Via Valentino komen we vanuit zijn netwerk elk jaar opnieuw weer in aanraking met bijzondere producenten en hun producten.
Fattoria Piccaratico (Toscane)
Fattoria Piccaratico ligt in de omgeving van Vinci (de geboorteplaats van Leonardo Da Vinci) en dicht bij Florence. De afgelopen jaren is door de eigenaresse Eleanora Rossini hard gewerkt aan het ombouwen van de wijnboerderij van haar vader met 25 ha. wijnbouw naar 12 ha. nieuwe wijnstokken. Tegelijkertijd is de wijnmakerij volledig nieuw gebouwd en is er een volledig nieuw appartementen complex gebouwd met zwembad ed. Eleanora werkt hard aan het beter en biologisch maken van haar wijnen. In 2021 zijn alle wijnen officieel biologisch en in samenwerking met Valentino is de afgelopen paar jaar een enorme kwaliteitssprong gemaakt.
Wij verkopen twee rode wijnen, een hele bijzondere Vin Santo en een heerlijke olijfolie van Eleanora. De Vin Santo wordt, nog steeds, gemaakt door de vader van Eleanora. Na de pluk worden de druiven drie maanden ingedroogd en dan pas verwerkt. Het vinificatieproces vindt gedurende minimaal 6 jaren plaats in, op zolder opgeslagen, kastanje houten vaten. Elk jaar tijdens de zomer start het fermentatieproces opnieuw met als resultaat een erg goede Vin Santo met weinig restsuiker. Wij hebben rondom Vinci vrijwel alle Vin Santo’s geproefd en deze steekt er met kop en schouders boven uit.
Villa di Corlo (Modena)
Lang hebben we gezocht naar geschikte lichte wijnen met een bubbel die zowel als aperitief als dinerwijn ingezet kunnen worden. Op VinItaly 2016 hebben wij eindelijk de goede producent gevonden. Dit is Villa di Coro. Villa de Corlo’s wijngaarden liggen in de buurt van Modena.
De wijngaarden liggen 320 meter boven zeeniveau. Hier worden Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon druiven verbouwd volgens het Guyot systeem.
Villa di Corlo maakt bijzondere Lambrusco en Spumante wijnen die wij exclusief naar Nederland importeren.
De Spumante die wij van hen verkopen is een klassiek gemaakte (champagne methode) rose brut, heerlijk fris, droog en feestelijk.
Ook verkopen wij een hele lekkere balsamico azijn van hen, een paar druppels hiervan is genoeg om een gerecht perfect te maken.
Aldo Adami (Veneto)
Aangezien het in de zuidelijker delen van Italie steeds moeilijker wordt om droog en fris wit en rose te produceren zijn we op zoek gegaan naar een goede producent hiervan in Noord Italie.
Op de VinItaly beurs van 2018 hebben we een aantal producenten opgezocht, de wijnen geproefd en onze keuze gemaakt.
Wij hebben gekozen voor het wijnhuis Aldo Adami uit Veneto (Italie)
Aldo (de vader) en Deborah (de dochter) maken heerlijke frisse witte en rose wijnen en enkele fantastische rode wijnen.
En het zijn aardige mensen die met veel liefde en kunde werken aan het produceren van hun wijnen.
Kortom we zijn er erg blij mee en, net zo belangrijk, zij met ons
Begnardi
De producten van Begnardi kennen we al heel lang en ze zijn super goed. Probleem daarbij is dat er daarom altijd moeilijk aan te komen is. Op dit moment hebben we twee producten van hen in het assortiment, twee hele fijne rode wijnen. De Ceneo en de Pigan Rossa.
Een echte aanrader is om hun restaurant (“La Taverna di Campagna”) te bezoeken als je in zuid Toscane bent. Fantastische authentieke Toscaanse keuken zonder opsmuk. Wij rijden er altijd graag voor om.
Fattoria di Piazanno
The Fattoria di Piazzano, is much more than just a business, it represents the extraordinary passion for the world of wine of an entire family, the BETTARINI family. In 1948, Otello Bettarini, a wellknown manufacturer from Prato, with a great interest for astronomy, fell so much in love with this place that he decided to move there permanently.
In this village, among these hills, south of Empoli, he found the right astral conjunction to undertake what would become the main activity of this family, WINE GROWING. It will then be Riccardo, at first alongside his uncle Otello and then managing on his own, to make the work already started in the vineyard, progress, making the wines of Piazzano known and appreciated also outside of the national borders.

At the end of the 90s Riccardo entrusts the conduction of the Fattoria to his children Rolando and Ilaria. Heirs of a culture that only respect for the traditions can give, they continue with passion and tenacity the work that was handed down to them.
In spite of the fact that the farm is completely family-run, each member of the family plays his/her own role: Rolando is responsible for everything that relates to the production and winemaking; Ilaria focuses on the foreign market and on the administration and Michela (Rolando’s wife) on the Italian market and other related activities.
For their work, despite their great experience obtained “on the field’, they avail themselves of the precious collaboration of valid technicians in this area, because their intention is always to ensure a high quality of the product enhancing the potential of the territory in the strongly desired respect of an eco-sustainability that keeps this land as healthy as possible, with an eye to new technologies and market needs.
In this context the company has been Certified Vegan Ok and she has chosen to use only energy produced from renewable sources.
The idea is that every bottle of Piazzano should contain the love of this family for their land, for the people who live there, with the humility of who knows that there is always something to learn, there is a whole life, ore better, three generations. Our first target is to transmit these feelings to everyone.
